Σάββατο 21 Απριλίου 2012

Μπαρτσελόνα - Ρεάλ Μαδρίτης στις 21:00 21/4/12


Το μεγαλύτερο ντέρμπι στην ποδοσφαιρική υφήλιο, το
Μπαρτσελόνα - Ρεάλ Μαδρίτης (21:00 ΟΤΕSPORT 1) καθηλώνει το βράδυ του Σαββάτου, σε μια αναμέτρηση όπου η ήττα είναι απαγορευμένη λέξη…
Το 164ο clasico για την Πριμέρα, πέντε αγωνιστικές πριν το τέλος, δίνει άλλη νότα, καθώς η Ρεάλ σε περίπτωση νίκη ή ισοπαλίας είναι αγκαλιά με το πρωτάθλημα, ενώ η Μπαρτσελόνα παίζει μόνο για το τρίποντο, αφού η διαφορά των τεσσάρων βαθμών που τη χωρίζει από τους Μαδριλένους δίνει τον πρώτο λόγο τους «μερένχες».
Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί κάτι το οποίο ίσως παίξει τον ρόλο του: Οι ημιτελικοί του Champions League. Οι δυο ομάδες ηττήθηκαν στις πρώτες αναμετρήσεις με 1-0 αμφότερες (η

Φορολόγηση των ελ. επαγγελματιών με νέα αντικειμενικά κριτήρια



Ανοίγει ο δρόμος για τη φορολόγηση των ελευθέρων επαγγελματιών με νέου τύπου αντικειμενικά κριτήρια με την ηλεκτρονική καταγραφή όλων των συναλλαγών που προωθεί το υπουργείο Οικονομικών. Το σχέδιο που επεξεργάζονται οι υπηρεσίες του υπουργείου προβλέπει ότι για τον προσδιορισμό του εισοδήματος των ελεύθερων επαγγελματιών θα λαμβάνονται υπόψη το ύψος των καταθέσεών τους, οι δαπάνες που πραγματοποιούν σε μετρητά και τα περιουσιακά τους στοιχεία.
Σύμφωνα με στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, μια ανάλυση των τραπεζικών
λογαριασμών και των δαπανών σε μετρητά μπορεί να αποκαλύψει τους φορολογούμενους που

Σαν σήμερα η πρώτη μαραθώνια πορεία ειρήνης. Ο Λαμπράκης πρωτοστατεί, η κυβέρνηση απαγορεύει


Ο Γρηγόρης Λαμπράκης γεννήθηκε στις 3 Απρίλη του 1912. Αγωνιστής της Αντίστασης, αργότερα βουλευτής της ΕΔΑ, υφηγητής της Ιατρικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας, παλιός βαλκανιονίκης, υπήρξε ειρηνιστής, ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Επιτροπής για τη Βαλκανική Συνεννόηση, ενώ μετά από δική του πρωτοβουλία του ιδρύθηκε η Eλληνική Eπιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (EEΔYE). Στις 21 Aπριλιου 1963 το ελληνικό Kίνημα Eιρήνης οργανώνει την πρώτη Mαραθώνια Πορεία Eιρήνης παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση Καραμανλή φροντίζει να την απαγορεύσει. Παράλληλα η Αστυνομία και η Χωροφυλακή ανακοινώνουν ότι για τις 21 Απριλίου, ημέρα που θα πραγματοποιούνταν η πορεία, απαγορευόταν κάθε συγκέντρωση σε ανοιχτό χώρο, σε ολόκληρη τη χώρα. Η πορεία πραγματοποιείται και ο ειρηνιστής Γρηγόρης Λαμπράκης πρωτοστατεί.
 απο-  tvxs
Σύμφωνα με το τότε ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα Νέα» την 21η Απριλίου του 1963 η

Η ασφάλεια ξέρει πότε κάνω τα κακά μου και ποια τραγούδια σαν φοβάμαι ψιθυρίζω…


Δεν μας τα είπαν καλά οι Τρύπες… εκτός από την ασφάλεια είναι και η Εφορια… Η Εφορία θέλει να ξέρει για το νερό που κατανάλωσες, τον λογαριασμό της ΔΕΗ που πλήρωσες, τα κινητά τηλέφωνα που έκανες, τα δάνεια και τις καταθέσεις σου στην Τράπεζα και αν έπαιξες στο Χρηματιστήριο..


Η ασφάλεια ξέρει τη γκόμενά μου
και τι ώρα σπίτι μου γυρνάω
Η ασφάλεια ξέρει τη μάρκα απ’ τα βρακιά μου
και ενοχλείται

Μια χώρα πνιγμένη στα χρέη και την ανασφάλεια


ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΝΤΟΧΗΣ ΤΟΥΣ

ΜΙΑ ΑΤΕΡΜΟΝΗ ΑΛΥΣΙΔΑ χρεών απλώνεται σε όλη τη χώρα, με τους πολίτες να δοκιμάζουν τα όρια της αντοχής τους μέσα σε πρωτόγνωρες συνθήκες οικονομικής ασφυξίας. Ο επαναπροσδιορισμός των προτεραιοτήτων μοιάζει συχνά να μην αποτελεί μια κάποια λύση. Ο οικογενειακός προγραμματισμός συνεχώς τελεί υπό αναθεώρηση, χωρίς να υπάρχουν διαθέσιμες εύκολες λύσεις, όταν ο ένας χρωστάει στον άλλον. Οι επιχειρήσεις στους εργαζόμενους και στο κράτος, το Δημόσιο στα ταμεία, οι φορείς στους προμηθευτές... Και όλοι στους δανειστές της χώρας.
Αποτέλεσμα;

Το Πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967



Στυλιανός Παττακός, Γεώργιος Παπαδόπουλος, Νικ. Μακαρέζος
Στρατιωτικό κίνημα, που εξερράγη τα ξημερώματα τις 21ης Απριλίου 1967, με επικεφαλής τον ταξίαρχο Στυλιανό Παττακό και τους συνταγματάρχες Γεώργιο Παπαδόπουλο και Νικόλαο Μακαρέζο. Κατέλυσε το δημοκρατικό πολίτευμα στην Ελλάδα και επέβαλλε μία στυγνή δικτατορία, που διήρκεσε επτά χρόνια.
Η χώρα την εποχή εκείνη βρισκόταν ουσιαστικά σε προεκλογική περίοδο. Οι εκλογές είχαν προκηρυχθεί για τις 28 Μαΐου και την εξουσία ασκούσε από τις 3 Απριλίου η ΕΡΕ, με πρωθυπουργό τον αρχηγό της Παναγιώτη Κανελλόπουλο, έχοντας τη συναίνεση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γεωργίου Παπανδρέου και του Βασιλιά Κωνσταντίνου. Γεγονός των ημερών ήταν η συναυλία των Rolling Stones στο γήπεδο του Παναθηναϊκού (17 Απριλίου), που όμως διαλύθηκε από την Αστυνομία, προς μεγάλη απογοήτευση των αθηναίων ροκάδων,

Οι πιο αμφιλεγόμενες διαφημίσεις

Διαφημιστικές καμπάνιες που ξεσήκωσαν την κοινή γνώμη

Γνωστοί για την ευρηματικότητά τους, οι άνθρωποι από τον κόσμο του marketing προσπαθούν συνεχώς να βρουν την καλύτερη ιδέα που θα ενθουσιάσει το κοινό! Στόχος είναι όσοι δουν τη διαφήμιση να τη θυμούνται για… πάντα.

Γι αυτό το λόγο πολλές είναι οι διαφημιστικές καμπάνιες που ξεσηκώνουν την κοινή γνώμη και χαρακτηρίζονται προκλητικές. Αρκετές από αυτές έχουν προκαλέσει σοκ στο καταναλωτικό κοινό και αυτό αποτελεί θετική εξέλιξη τις περισσότερες φορές για τους διαφημιστές.

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσονται και ΜΚΟ οργανώσεις, οι οποίες θέλουν να περάσουν το μήνυμά

ΕΝΝΕΑ ΒΑΣΙΚΟΙ ΑΞΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ


Τους εννέα βασικούς άξονες, που αποτελούν την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ώστε η χώρα να αποφύγει την κατάρρευση και να ανασυγκροτηθεί η οικονομία και η κοινωνία, παρουσίασε το μεσημέρι από τα Χανιά, πρώτο σταθμό της περιοδείας του στην Κρήτη, ο επικεφαλής του συνδυασμού Αλέξης Τσίπρας και ζήτησε από τους πολίτες ψήφο εξουσίας.
Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει:...
 

Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Τι δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις 20/4 -KAPA RESEARTCH - MARC & RASS


Βουλή δέκα κομμάτων δείχνουν τρεις νέες δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται στον Τύπο, κι ενώ από αύριο, Σάββατο, ισχύει η απαγόρευση στη δημοσιοποίησή τους.
Και στις τρεις δημοσκοπήσεις προκύπτει σαφές προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας, το ποσοστό της οποίας πάντως, δεν φαίνεται ότι της εξασφαλίζει την πολυπόθητη αυτοδυναμία. Στη δεύτερη θέση έρχεται το ΠΑΣΟΚ, ενώ στην τρίτη θέση δύο δημοσκοπήσεις θέλουν το ΣΥΡΙΖΑ και μία το ΚΚΕ.
 Η έρευνα της KAPA Research
 Σύμφωνα με την έρευνα της ΚΑΠΑ Research για τα «ΝΕΑ», τα δύο μεγάλα κόμματα με αναγωγή της αδιευκρίνιστης ψήφου συγκεντρώνουν περίπου 45%, εξασφαλίζοντας τη

M.Γιουνάιτεντ η πλουσιότερη ομάδα στον κόσμο

 
 Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι για 8η σερί σεζόν η πλουσιότερη ποδοσφαιρική ομάδα στον
λαντή σύμφωνα με το περιοδικό Forbes. Ακολουθούν Ρεάλ και Μπαρτσελόνα.
Για ακόμη μία σεζόν το γνωστό οικονομικό περιοδικό Forbes αποτίμησε τους ποδοσφαιρικούς συλλόγους στον πλανήτη και κατέληξε ότι για 8η σερί σεζόν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι η πλουσιότερη με αξία 1,72 δισ. ευρώ. Για τα τελικά αποτελέσματα λείφθηκαν υπόψη πολλοί παράγοντες όπως τα συνολικά έσοδα, η βάση των οπαδών παγκοσμίως και οι υποχρεώσεις (χρέος) των ομάδων, με τις Ρεάλ (1,43 δισ. ευρώ) και Μπαρτσελόνα (998 εκατ. ευρώ) να ακολουθούν. Στη λίστα με τους πρώτους 20 περιλαμβάνονται 6 αγγλικές ομάδες, 4

Συγκροτήθηκε το ψηφοδέλτιο του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς στις Κυκλάδες,

Συγκροτήθηκε το ψηφοδέλτιο του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς στις Κυκλάδες, το οποίο περιλαμβάνει τους παρακάτω υποψήφιους βουλευτές:
  1. 1.Ισιγώνης Εμμανουήλ – Αρχιτέκτων, Δημοτικός Σύμβουλος Πάρου
  2. 2.Μαυρουδή Άννα - Καθηγήτρια Β/θμιας Εκπαίδευσης
  3. 3.Πρωτονοτάριος Ιωάννης - Καθηγητής Ε.Μ.Π.
  4. 4.Συρμαλένιος Νικόλαος - Οικονομολόγος, Περιφερειακός Σύμβουλος Ν.Αιγαίου
  5. 5.Χρυσαφίδης Παύλος - Δικαστικός Επιμελητής, Περιφερειακός Σύμβουλος Ν.Αιγαίου

Με αίσθημα ευθύνης, που οι καιροί περισσότερο από ποτέ απαιτούν, ζητάμε από τους Κυκλαδίτες να δυναμώσουν τη φωνή του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή και να τον καταστήσουν τη δύναμη εκείνη που θα μπορέσει να ανατρέψει το φαύλο κύκλο του δικομματισμού και των αδιέξοδων πολιτικών του, και θα ανοίξει το δρόμο για ένα νέο συνασπισμό εξουσίας με πυρήνα τη Ριζοσπαστική Αριστερά.

 

Στις ελληνικές καλένδες το «κούρεμα» των στεγαστικών δανείων! - τι λένε τα ψιλά γράμματα

Μπορεί οι τραπεζίτες να αγωνιούν ακόμη για τους όρους της ανακεφαλαιοποίησης των ιδρυμάτων τους, προκειμένου να μπορέσουν να τα ξαναπάρουν πίσω σε λογικό κόστος, σίγουρα όμως εδώ και δύο ημέρες έχουν λιγότερους πονοκεφάλους, μια και το ζήτημα της προστασίας των υπερχρεωμένων νοικοκυριών παραπέμφθηκε και
επίσημα στις ελληνικές καλένδες. Τόσο

Το ψηφοδέλτιο των "Ανεξάρτητων Ελλήνων" στις Κυκλάδες

To  ψηφοδέλτιο των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» του Πάνου Καμένου.


Στις Κυκλάδες υποψήφιοι θα είναι οι:
  1. ΗΜΕΛΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ – ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
  2. ΓΟΥΛΙΑΣ ΠΕΤΡΟΣ – ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ
  3. ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ – ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ
  4. ΒΟΥΤΣΙΝΟΣ ΜΑΡΙΟΣ - ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ
  5. ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΪΔΗΣ - ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

Heineken: έρευνα για τη διαφήμιση σε κυνομαχίες


Την οργή φιλοζωικών οργανώσεων έχει προκαλέσει η γνωστή ζυθοβιομηχανία Heineken εξαιτίας της κυκλοφορίας φωτογραφίας που δείχνει διαφημιστικά πανό της εταιρείας σε ρινγκ  διεξαγωγής κυνομαχιών.
Χιλιάδες άνθρωποι στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης καλούν τους καταναλωτές να μποϋκοτάρουν τα προϊόντα της Heineken.
Η εικόνα προέρχεται από άγνωστη μέχρι στιγμή χώρα της νοτιοανατολικής Ασίας, με πιθανότερη τις Φιλιππίνες.
H Heineken δήλωσε επίσημα την έκπληξη και την απογοήτευσή της για το γεγονός.

Στοιχειωμένο το κελί του Ακη!

απο - ΜούφαNet
Σε έντονη διαμαρτυρία μέσω των δικηγόρων του προχώρησε ο Ακης Τσοχατζόπουλος, με αφορμή τις συνεχείς επισκέψεις φαντασμάτων που του πιάνουν κουβέντα και δεν τον αφήνουν να συγκεντρωθεί
(φοτο - Εκνευρισμένος ο Ακης Τσοχατσόπουλος, περιμένει να αποχωρήσει το φάντασμα του Ανδρέα Παπανδρέουγια να κοιμηθεί )
Digital Artwork: Μάκης Ανασιάδης)

Αυτοκτόνησε πολιτικά ο Δημήτρης Καζάκης

Ο δημοφιλής οικονομολόγος που μέσα από τον
αντιμνημονιακό και ανατρεπτικό του του λόγο απέκτησε ισχυρό ρεύμα στην κοινωνία με το ΕΠΑΜ αυτοκτόνησε πολιτικά συνεργαζόμενος με τον επί πενήντα χρόνια πολιτικό της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αναγέννησης κ . Στέλιο Παπαθεμελή

Tο ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στις Κυκλάδες

Aνακοινώθηκε το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στις Κυκλάδες .Έκπληξη  αποτελεί η υποψηφιότητα της ηθοποιού -μέλους ΔΣ Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών Λίλας Καφαντάρη επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση Νοτίου Αιγαίου".
Υποψήφιος θα είναι και σε αυτές τις εκλογές, ο περιφερειακός σύμβουλος από τη Σαντορίνη Βαγγέλης Σιγάλας. Επίσης, υποψήφια θα είναι η συνταξιούχος δασκάλα-δημοτική σύμβουλος και επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης Νάξου και Μικρών Κυκλάδων", Ευδοκία Ψαρρά.
Ακόμη, στο ψηφοδέλτιο θα βρίσκεται ο  Διδάκτωρ Πολιτικών Επιστημών - Ιστορικός Αναστάσιος Γκίκας από την Πάρο, όπως επίσης και ο Ιάκωβος Πρωτόπαπας  (Συνταξιούχος ΝΑΤ )από την Τήνο.

Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

ΤΙΜΕ: Οι 100 ισχυρές προσωπικότητες του κόσμου


Ο μπασκετμπολίστας Τζέρεμι Λιν, η τραγουδίστρια Αντέλ, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, αλλά και η ομάδα των Anonymous κυβερνοπειρατών περιλαμβάνονται στο κατάλογο του περιοδικού Time με τις 100 προσωπικότητες που ασκούν τη μεγαλύτερη επιρροή σε ολόκληρο τον κόσμο το 2012.
Ο κατάλογος, όπου εμφανίζονται ονόματα αθλητών, πολιτικών, επιχειρηματιών, καλλιτεχνών και άλλων, περιλαμβάνει για πρώτη φορά 54 σημαίνοντα πρόσωπα εκτός ΗΠΑ -αριθμός ρεκόρ- αλλά μόνο μία Γαλλίδα: την γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ.

Το ψηφοδέλτιο στις Κυκλάδες της Δημοκρατική Αριστερά



Με στόχο να κερδίσει μία έδρα στο νομό Κυκλάδων, η Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη κατεβαίνει με δυνατό ψηφοδέλτιο στο νομό μας.

Εκτός από το βουλευτή Γιώργο Παπαμανώλη και τη δημοσιογράφο και δημοτική σύμβουλο Γαλατσίου Μαρία Αλιμπέρτη, υποψήφιοι με τη Δημοκρατική Αριστερά θα είναι δύο ακόμη πρόσωπα γνωστά στις Κυκλάδες, από τη μακρόχρονη θητεία τους στην τοπική αυτοδιοίκηση.
Πρόκειται για τον π. κοινοτάρχη Οίας Γιώργο Χάλαρη από τη Σαντορίνη και τον π. αντιδήμαρχο και πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Μήλου, Αβέρκιο Γαϊτανή.

Οι Άγγλοι ακύρωσαν εκδήλωση αρχαίας Ελληνικής τριήρους από την Ολυμπιάδα!


Η συμμετοχή στην τελετή έναρξης της τριήρους «Ολυμπιάς», που είχε παραχωρηθεί από το ελληνικό Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, ακυρώθηκε από την οργανωτική επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου 2012. Η τριήρης, αντίγραφο πλοίου της ναυμαχίας της Σαλαμίνας, θα μετέφερε μέσω του Τάμεση την Ολυμπιακή φλόγα στο νεόκτιστο Ολυμπιακό Στάδιο του ανατολικού Λονδίνου.
Σύμφωνα με email του στελέχους της οργανωτικής επιτροπής και επικεφαλής των τελετών των Αγώνων, Μάρτιν Γκριν η τριήρης στον Τάμεση θα προκαλούσε μεγάλους

Το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στις Κυκλάδες

Ανακοινώθηκε και επίσημα το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στις Κυκλάδες.

Αναλυτικότερα υποψήφιοι θα είναι:

Γιάννης Βρούτσης (βουλευτής από το 2007)
Γιώργος Βακόνδιος (οικνομολόγος – διαφημιστής)
Χρήστος Καφτηράνης (εκπαιδευτικός, υποψήφιος βουλευτής 2009)
Κατερίνα Μονογυιού (επιχειρηματίας, μέλος Δημοτικής Κοινότητας Μυκόνου)
Ράνια Ταουσάνη (μαία - πρόεδρος Τ.Ε. ΝΔ Άνδρου)

ΑΠΟ -  Το Cyclades24

Στο Ίδρυμα "Νιάρχος" έναντι 544.000 ευρώ το κύπελλο του Σπύρου Λούη


Δημοπρατήθηκε την Τετάρτη το ασημένιο Κύπελλο, που απονεμήθηκε στον Έλληνα μαραθωνοδρόμο μετά τη νίκη του στους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες, το 1896.
Το ενδιαφέρον ήταν τεράστιο, όπως ήταν αναμενόμενο και τελικά, το Κύπελλο κατοχυρώθηκε στο ίδρυμα "Νιάρχος", έναντι 554.000 ευρώ, με τιμή εκκίνησης τις 140.000
Το Κύπελλο δημοπρατήθηκε από τον οίκο Cristie's, ύστερα από σχετική απόφαση του εγγονού του Ολυμπιονίκη.
Στη δημοπρασία παρουσιάστηκαν ακόμη 170 αντικείμενα των Ολυμπιακών Αγώνων, κυρίως αυθεντικές αφίσες και πυρσοί.
Στη δημοπρασία βρέθηκε και αντιπροσωπεία του δήμου Αμαρουσίου, ο οποίος μέσω ειδικού

ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΟΙ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ


Ανακοίνωση της Κ.Ο. Νάξου του ΚΚΕ
Οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για την ανεργία που διατύπωσε προχτές ο Ευ. Βενιζέλος είναι κοροϊδία απέναντι στο 1.100.000 ανέργους, όπως υπολογίζονται επίσημα γιατί ο αριθμός τους είναι πολύ μεγαλύτερος.
Το μεγάλο μέρος τους είναι νέοι και νέες, γυναίκες, αλλά και άνθρωποι στην κρίσιμη ηλικία 45-50 χρόνων.
Είναι πρόκληση γιατί εξάγγειλε 6.500 νέες θέσεις εργασίας, τις οποίες έχει ξαναεξαγγείλει.
 Οι 1.500 νέες θέσεις εργασίας δεν θα είναι μόνιμες θέσεις αλλά προσωρινής απασχόλησης, μέσω των δήμων, της Εκκλησίας και των ΜΚΟ.
Οι ΜΚΟ σήμερα είναι οι νέες μπλε και πράσινες κλαδικές, και οι εκβιασμοί, τα ρουσφέτια γίνονται τώρα και μέσα από τις ΜΚΟ που έχουν αναλάβει με το αζημίωτο την ευθύνη προσλήψεων στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας και όχι μόνο, για 5 μήνες δουλειά και μισθούς πείνας.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΤΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ

Τ                                                Αναγέννηση – Αλληλεγγύη – Αξιοπρέπεια
ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΧΤΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΠΟΘΟΥΜΕ,
ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ΚΑΙ  ΜΑΣ ΑΝΑΛΟΓΕΙ,
οι Οικολόγοι Πράσινοι ανακοινώνουν τους υποψηφίους  για τις Εθνικές Εκλογές της 6ης Μαίου2012, στο Νομό Κυκλάδων.
Η  συγκεκριμένη λίστα υποψηφίων τις Κυκλάδες, απαρτίζεται από πρόσωπα έμπειρα τόσο σε θέματα περιβάλλοντος, όσο και σε θέματα ανάπτυξης, κοινωνικής πολιτικής και πολιτισμού. Με τις συγκεκριμένες επιλογές, που δεν αντιστοιχούν σε αυστηρώς κομματικά μέλη ή στελέχη, οι Οικολόγοι Πράσινοι Πανελλαδικώς, αλλά και στις Κυκλάδες, θέλησαν να τονίσουν την αναγκαιότητα συνεργασίας των πολιτών στο δρόμο προς την εύρεση λύσεων, πέρα από τους

Η επόμενη μεγάλη ληστεία

ΑΠΟ -  Ο ΤΥΠΟΣ

Οξφόρδη και Βατικανό ψηφιοποιούν 1,5 εκ. σελίδες αρχαίων κειμένων

Η Βιβλιοθήκη του Βατικανού

Δύο από τις παλαιότερες βιβλιοθήκες της Ευρώπης, αυτή του Βατικανού και η Μποντλιανή Βιβλιοθήκη της Οξφόρδης σχεδιάζουν να διαθέσουν μεγάλο μέρος των συλλογών τους στο διαδίκτυο. Συγκεκριμένα, οι δύο βιβλιοθήκες ανακοίνωσαν ότι θα σαρώσουν 1,5 εκατομμύρια σελίδες αρχαίων κειμένων και θα τις δημοσιεύσουν online για ελεύθερη χρήση. Αν και στο παρελθόν έχουμε δει αρκετά παρόμοια έργα ψηφιοποίησης, το συγκεκριμένο φαίνεται πως είναι πολύ πιο φιλόδοξο, αφού εμπλέκει τις βιβλιοθήκες δύο διαφορετικών καταλόγων και όλες τις ιδιαιτερότητες που έχει η αντιμετώπιση αρχαίων εγγράφων.
Το έργο έχει λάβει δωρεά 2 εκατομμυρίων λιρών (γύρω στα 2,4 εκ. ευρώ) από το Ίδρυμα Πολόνσκι και αναμένεται να έχει διάρκεια 4 ετών. Το μέγεθος των βιβλιοθηκών είναι τέτοιο που δεν

Το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε στην ιστοσελίδα του το πλήρες χρονοδιάγραμμα της απελευθέρωσης όλων των επαγγελμάτων


Τα στοιχεία για το τι ισχύει πλέον σε κάθε επάγγελμα πρέπει να αναρτώνται από τα αρμόδια υπουργεία στην ιστοσελίδα του υπουργείου Οικονομικών (www.minfin.gr). Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν εκεί και όλα τα σχετικά νομικά κείμενα για να ξεκινήσουν τη δραστηριότητά τους  
ΕΙΣΑΓΩΓΗ
Με το νόμο 3919/2011 «Αρχή της επαγγελματικής ελευθερίας, κατάργηση των αδικαιολόγητων περιορισμών στην πρόσβαση και άσκηση επαγγελμάτων», που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 2 Μαρτίου 2011 (ΦΕΚ 32 Α) η κυβέρνηση προχώρησε στο άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, σημαντικό βήμα, που αποτελεί δέσμευση του Μνημονίου Οικονομικής και Χρηματοπιστωτικής Πολιτικής. Με το νόμο αυτόν εξασφαλίζεται η επαγγελματική ελευθερία και η προστασία του ανταγωνισμού, με την άρση περιορισμών και φραγμών στην οικονομική ελευθερία και τη συνακόλουθη ελεύθερη λειτουργία των αγορών.

Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

ΠΡΩΤΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΙΣ 6 ΜΑΗ… ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΤΑΚΤΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ

 
Η ΙΣΠΑΝΙΑ ΚΑΙ Η ΙΤΑΛΙΑ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΚΑΤΑ ΠΟΔΑΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!
ΣΕ ΑΝΕΠΙΣΤΡΕΠΤΗ ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΑΛΥΣΗΣ Η ΕΥΡΩΖΩΝΗ!
 Αν μετά τις εκλογές δεν προκύψει ένας νέος ριζοσπαστικά αριστερός πολιτικά συσχετισμός δυνάμεων, που θα επιτρέψει να ακυρωθούν άμεσα οι μνημονιακές δεσμεύσεις της χώρας, ώστε με παράλληλη διακοπή αποπληρωμής του χρέους να εφαρμοστεί ένα νέο προοδευτικό πρόγραμμα ανασυγκρότησης με σοσιαλιστικό ορίζοντα, τότε η χώρα οδεύει ολοταχώς σε νέα
απερίγραπτη λεηλασία, βαθύτερη ύφεση και άτακτη χρεοκοπία.

Σεμινάριο κρουστών με το Βασίλη Βασιλάτο

Η πρώτη συνάντηση για το σεμινάριο κρουστών με το Βασίλη Βασιλάτο θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 23 Απριλίου, στις 19:00, στο κτίριο της Σχολής Ουρσολινών στο Κάστρο. (όπως φαίνεται τα επόμενα μαθήματα θα γίνουν στο υπόγειο του Δημαρχείου)
Το σεμινάριο θα είναι 6 μαθήματα συνολικά, με συχνότητα ανά 10 ήμερο ώστε μέχρι το τέλος του Ιούνη να έχει ολοκληρωθεί ο κύκλος. Στην πρώτη συνάντηση θα συζητήσουμε τις ώρες και τις ημέρες των επόμενων συναντήσεων. Τα μαθήματα θα διαρκούν 3 ώρες και η

Ανταλλαγή παραδοσιακών σπόρων τοπικών ποικιλιών


την Κυριακή 22Απριλίου 2012
και ώρα 6:00 μ.μ.
στο αλσύλλιο πλάι στο ΚΕΠ Φιλωτίου Θα στηθεί, για τρίτη χρονιά, ένα αλλιώτικο παζάρι με σπόρους Θα ακούσουμε χρήσιμες πληροφορίες για τη σπορά, τη συλλογή και τη φύλαξη των σπόρων και θα ανταλλάξουμε εμπειρίες. Σκοπός μας είναι να διατηρηθούν οι ποικιλίες αυτές, ειδικά την περίοδο που διανύουμε, της κυριάρχησης  των υβριδίων και της προσπάθειας εκμετάλλευσης των γεωργικών προϊόντων από πολυεθνικές εταιρείες.
 Οι σπόροι θα δίνονται δωρεάν!

Οι 13 νόμιμοι τρόποι για να αποφύγετε τις παγίδες των τεκμηρίων

Με 13 διαφορετικούς τρόπους μπορείτε να δικαιολογήσετε στη δήλωση που θα υποβάλετε φέτος, για τα εισοδήματα του 2011, τυχόν πρόσθετη διαφορά μεταξύ του δηλωθέντος εισοδήματός σας και του υψηλότερου τεκμαρτού εισοδήματος που ενδέχεται να προκύπτει με βάση το άθροισμα των αντικειμενικών δαπανών διαβίωσης και των τεκμηρίων απόκτησης περιουσιακών στοιχείων που σας βαρύνουν.
Oι 13 τρόποι για να αποφύγετε τις παγίδες των τεκμηρίων είναι, αναλυτικά, οι ακόλουθοι:
  1. H διάθεση περιουσιακών στοιχείων. Mπορείτε να χρησιμοποιήσετε χρηματικά ποσά τα οποία εισπράξατε μέσα στο 2011 από την πώληση περιουσιακών σας στοιχείων, δηλαδή από

Τι αλλάζει στις ασφαλιστικές εισφορές ΟΑΕΕ και ΙΚΑ-ΕΤΑΜ


Αλλαγές επέρχονται στις ασφαλιστικές εισφορές ΟΑΕΕ και ΙΚΑ-ΕΤΑΜ σύμφωνα με τον τελευταίο νόμο που ψήφισε η απελθούσα Βουλή.
Οι αλλαγές αφορούν:
- Την διευκόλυνση των ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ να υπαχθούν προσωρινά μέχρι 31/12/2014 σε μία ή δύο κατώτερες κατηγορία από αυτή που ήδη ασφαλίζονται, προκειμένου να μειώσουν τις καταβλητέες εισφορές κάθε δίμηνο και να διευκολυνθούν στην περίοδο κρίσης που διέρχονται οι επιχειρήσεις. Δυνατότητα υπαγωγής έχουν οι ασφαλισμένοι που είναι συνεπείς στην καταβολή των τρεχουσών εισφορών τους και παράλληλα των δόσεων στην περίπτωση που έχουν ρυθμίσει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους.

Υπό διαπραγμάτευση σήμερα οι μισθοί 700.000 ιδιωτικών υπαλλήλων

Κρίσιμη συνάντηση έχουν σήμερα οι εκπρόσωποι των εμπόρων (ΕΣΕΕ) και των επαγγελματοβιοτεχνών (ΓΣΕΒΕΕ) με την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων και αντικείμενο την υπογραφή κλαδικής σύμβασης. Η εργοδοτική πρόταση προβλέπει μειώσεις μισθών από 7% έως 10% με ταυτόχρονη κατοχύρωση του 13ου-14ου μισθού και των επιδομάτων και τη δέσμευση να μην γίνουν απολύσεις.

Αν και η κλαδική σύμβαση στο εμπόριο -μαζί με τη μετενέργεια- θα είναι σε ισχύ ώς το Μάρτιο του 2013, οι εκπρόσωποι των εργοδοτών θεώρησαν καλύτερο οι διαπραγματεύσεις να γίνουν τώρα με μία σύμβαση σε ισχύ ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα ραγδαίας μείωσης των μισθών.

Μνημονιακή ταφόπλακα και στα διαπολιτισμικά σχολεία ;



Σε μια χώρα όπου η τύχη της δημόσιας εκπαίδευσης βρίσκεται εξ αρχής στα χέρια εκείνων που κατέστρεψαν την οικονομία της, τα διαπολιτισμικά σχολεία δεν θα μπορούσαν παρά να αποτελούν ένα από τα πρώτα θύματα της κρίσης. Με καλά συντονισμένες κινήσεις επιχειρείται η αποδόμηση τόσο του ίδιου του αγαθού της εκπαίδευσης όσο και η πλήρης απαξίωση της λειτουργίας όλων των βαθμίδων της.
Δεν είναι τυχαίο, εξάλλου, το γεγονός πως ένα κείμενο με τίτλο «Γκρίζες ζώνες των

Τρίτη 17 Απριλίου 2012

Πως διοικούν οι ισχυροί τους ανίσχυρους



Κεντρικό τους δόγμα, το απόφθεγμα του φιλοσόφου Μενάδρου *ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΔΟΥΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΠΟΙΕΙ* .
Έπειτα στα (Ηθικά 827d.) ο Πλούταρχος είπε το γνωστό, *ΤΟ ΔΑΝΕΙΖΕΣΘΑΙ ΤΗΣ ΕΣΧΑΤΗΣ ΑΦΡΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΜΑΛΑΚΙΑΣ ΕΣΤΙΝ* που φανερώνει το μέγεθος της αφροσύνης αυτών που ακολουθούν αυτήν την πολιτική.....που φθάνει τα όρια εγκλήματος όταν γίνεται εσκεμμένα....

Choose4Greece: Ο ηλεκτρονικός σύμβουλος ψήφου - Κάντε και εσείς το... «τεστ»



Οποιος έχει το... θάρρος να έρθει αντιμέτωπος με τις πολιτικές του θέσεις, μπορεί από σήμερα να επισκέπτεται την ηλεκτρονική πλατφόρμα συμβούλου ψήφου και να διαπιστώνει την εγγύτητα των δικών του απόψεων με αυτές των πολιτικών κομμάτων.
Την πλατφόρμα «Choose4Greece» σχεδίασε μια ομάδα ερευνητών, προερχόμενων από έξι ελληνικά και ξένα πανεπιστήμια, ενόψει των εθνικών εκλογών της 6ης Μαϊου.

Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή ο Δημήτρης Μητροπάνος

Εφυγε από τη ζωή, από πνευμονικό οίδημα, ένας από τους σημαντικότερους ερμηνευτές της σύγχρονης μουσικής ιστορίας της χώρας, ο Δημήτρης Μητροπάνος, που χάραξε τη δική του πορεία στο ελληνικό τραγούδι καθώς συνεργάστηκε με τους μεγαλύτερους Έλληνες δημιουργούς.
Ο Δημήτρης Μητροπάνος γεννήθηκε στην Αγία Mονή, μια συνοικία έξω από τα Τρίκαλα -από την

Πώς θα αποφύγετε τα πιο συχνά λάθη στις φορολογικές δηλώσεις


Μαρία Βουργάνα
Από την υποχρέωση να υποβάλουν μαζί με τις φορολογικές δηλώσεις όλη τη «χαρτούρα» με τα δικαιολογητικά απαλλάσσονται όσοι φορολογούμενοι υποβάλουν τις δηλώσεις τους ηλεκτρονικά, μέσω της διαδικτυακής υπηρεσίας Taxisnet.
Εναν... «χαρτοπόλεμο», αποτελούμενο από βεβαιώσεις, πιστοποιητικά, υπεύθυνες δηλώσεις, αποδείξεις και άλλα δικαιολογητικά έγγραφα, υποχρεούνται να καταθέσουν φέτος στην Εφορία μαζί με τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος όσοι φορολογούμενοι τις υποβάλουν

Συσκευή καθαρισμού νερού με ηλιακή ενέργεια

Μια βιοχημικός από τη Σουηδία κατασκεύασε μια δεξαμενή που λειτουργεί ως συσκευή καθαρισμού του νερού μετά από τρεις ώρες έκθεσης στον ήλιο.
Από την εφεύρεση επωφελούνται ήδη 25.000 άνθρωποι σε 16 χώρες. Η πρόσβαση σε πόσιμο νερό θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι αναπτυσσόμενες χώρες. Υπολογίζεται πως 1,2 δισ. άνθρωποι σε όλο τον κόσμο δεν έχουν

Η ώρα της «λυπητερής» για τους αγρότες


Μειωμένα από 0,17% έως και 11% είναι φέτος τα τεκμαρτά ποσά καθαρού γεωργικού εισοδήματος για τα βασικότερα προϊόντα φυτικής παραγωγής, όπως προκύπτει από τους σχετικούς αναλυτικούς πίνακες που εγκρίθηκαν με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Π. Οικονόμου.
Τα ποσά που αναγράφονται στους πίνακες αυτούς οφείλουν να δηλώσουν φέτος στην εφορία πάνω από 300.000 κατά κύριο επάγγελμα αγρότες και περισσότεροι από 2.000.000 λοιποί

Άκης Τσοχατζόπουλος: o 1ος Έλληνας πολιτικός που οδηγείται στη φυλακή ( μέχρι τις εκλογές - Μπραβοοοοο! )



Το δρόμο για τις φυλακές πήρε ο πρώην υπουργός Ακης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος έγινε το πρώτο πολιτικό πρόσωπο που οδηγείται στις φυλακές για αδικήματα σχετιζόμενα με διαφθορά.
Μετά από μαραθώνια απολογία σχεδόν 8 ωρών, ο ανακριτής Γαβριήλ Μαλλής και ο εισαγγελέας Βούλγαρης γνωμοδότησαν υπέρ της προσωρινής κράτησης του πρώην υπουργού για το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η ομόφωνη απόφαση των δυο λειτουργών της δικαιοσύνης ελήφθη γιατί ο κατηγορούμενος

Δευτέρα 16 Απριλίου 2012

Μέσι: Δεν αφήνω την «Μπάρτσα» για την Αγγλία! & Οι 7 «ελεύθεροι κι ωραίοι» του καλοκαιριού

Την επιθυμία παραμονής του στην Μπαρτσελόνα εξέφρασε ο Αργεντινός «μάγος» των Καταλανών, Λιονέλ Μέσι, κλείνοντας παράλληλα την… πόρτα στους αγγλικούς συλλόγους που εποφθαλμιούν για ενδεχόμενη απόκτησή του.
«Η Πρέμιερ Λιγκ είναι εντυπωσιακή. Όποτε μου δίνεται η ευκαιρία, την παρακολουθώ. Μου αρέσει πολύ να βλέπω αγγλικά παιχνίδια στην τηλεόραση. Θαυμάζω το αγγλικό ποδόσφαιρο. Είναι ανταγωνιστικό και βασίζεται στην ταχύτητα. Παίζουν με καρδιά, πνεύμα και αφοσίωση. Επίσης, οι οπαδοί είναι ενθουσιώδεις και πολύ δίκαιοι. Το ξέρω από την εμπειρία μου. Οι

«Τσουνάμι» ίδρυσης ελληνικών επιχειρήσεων στη Βουλγαρία

«Τσουνάμι» ίδρυσης ή μετακίνησης εδρών των ελληνικών επιχειρήσεων από τη Β.Ελλάδα στη Βουλγαρία παρατηρείται τα δύο τελευταία χρόνια με τον αριθμό αυτών να φθάνει σήμερα τις 2.560, εκ των οποίων οι 880, που έχουν έδρα το Blagoevgrad, να έχουν συσταθεί το 2011.
Σύμφωνα με τους ίδιους του επιχειρηματίες, η
υψηλή φορολογία και ο οικονομικός μαρασμός των Ελλήνων οδήγησαν τους βορειοελλαδίτες στο να αναζητήσουν διέξοδο

Διαβάστε αναλυτικά με ποιον τρόπο θα πληρώσετε νόμιμα λιγότερο φόρο

Η ώρα της συμπλήρωσης της φορολογικής δήλωσης έφθασε. Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν, λέει ο λαός. Και στην περίπτωση της φορολογικής δήλωσης όλοι πρέπει να είναι ενήμεροι, με ποιό τρόπο θα καταφέρουν νόμιμα να πληρώσουν λιγότερο φόρο.
Ορισμένες από τις δαπάνες που αναγνωρίζονται και φέτος είναι αυτές που χαμηλώνουν είτε το φορολογητέο εισόδημα είτε τον τελικό φόρο.
Τέτοιες είναι:
-Οι τόκοι που κατέβαλε ο φορολογούμενος για στεγαστικά δάνεια για απόκτηση πρώτης κατοικίας.

-Το ποσό των τόκων που κατέβαλε ο φορολογούμενος για δάνεια που έλαβε με σκοπό την

Η νέα μεγάλη «φούσκα» των φοιτητικών δανείων


Του Γιωργου Μαυρου
 Ο όγκος των εκκρεμών φοιτητικών δανείων στις ΗΠΑ ξεπέρασε το 1 τρισ. δολ. ενώ το μέσο ποσό που οφείλεται από νέους πτυχιούχους ξεπέρασε τις 25.000 δολ.
Αν υπάρχει ένα σημείο στο οποίο όλοι οι οικονομολόγοι συμφωνούν είναι ότι όλες οι «φούσκες» στις αγορές είναι καταδικασμένες να σπάσουν. Γι' αυτό και η σημερινή εικόνα της αγοράς φοιτητικών δανείων έχει αρχίσει να ανησυχεί μια μερίδα οικονομικών αναλυτών ώστε να τη συγκρίνουν ακόμα και με τη «φούσκα-τέρας» στα

Σημαντική διάκριση σε έξι ελληνικές οικο-ιδέες

Εξι διαφορετικές μεταξύ τους ελληνικές επιχειρηματικές ιδέες με
κοινό παρονομαστή την οικο-καινοτομία βράβευσε πρόσφατα ο ΟΟΣΑ. Η χρονική συγκυρία της βράβευσης ελληνικών επιχειρηματικών ιδεών αποδεικνύει ότι η καινοτομία, η «πράσινη» επιχειρηματικότητα και πάνω από όλα η δημιουργικότητα αποτελούν βασικά υλικά για έξοδο από την κρίση.Στον διαγωνισμό που διενήργησε ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και

Οδηγίες για να βρείτε δουλειά στο εξωτερικό

Κενές θέσεις εργασίας σε 31 ευρωπαϊκές χώρες, βιογραφικά σημειώματα ενδιαφερόμενων υποψηφίων, ό,τι χρειάζεται να γνωρίζετε σχετικά με τη ζωή και την εργασία στο εξωτερικό και πολλές άλλες πληροφορίες σας παρέχονται μέσω του δικτύου EURES, την Ευρωπαϊκή πύλη για την επαγγελματική κινητικότητα. Μέχρι την Παρασκευή 14 Απριλίου 2012 υπήρχαν 1.289.081 κενές θέσεις εργασίας, 835.251 βιογραφικά σημειώματα και 26.918 εγγεγραμμένοι εργοδότες.....
Τι είναι το Eures

Το ισπανικό χωριό «θαύμα» με μηδενική ανεργία!

Το όνομά του έγινε γνωστό εξαιτίας της οικονομικής κρίσης αλλά και της μεγάλης ανεργίας που μαστίζει και την Ισπανία, μαζί με πολλές ακόμη χώρες της Ευρώπης. H Marinaleda είναι ένα μικρό χωριό 2.800 περίπου κατοίκων, που βρίσκεται στην Ανδαλουσία, αποτελώντας ένα τρόπον τινά «θαύμα» του ισπανικού νότου αλλά και «θέμα» στους «New York Times»! Ο λόγος ;
Το χωριό έχει μηδενική ανεργία την ίδια στιγμή που στην Ανδαλουσία υπάρχουν 2,5 εκατομμύρια άνεργοι, 2 εκατομμύρια φτωχοί,

Η κερδοσκοπία των τραπεζών προκαλεί παγκόσμια πείνα

H κερδοσκοπία των μεγάλων επενδυτικών τραπεζών ανεβάζει τις τιμές των τροφίμων, σπρώχνοντας τους φτωχούς του πλανήτη στην πείνα και στη δυστυχία.
Οι επενδύσεις στα διάφορα τρόφιμα, από πλευράς τραπεζών και hedge funds, έχουν αυξηθεί στα $126 δισ από τα $65 δισ, μέσα στα τελευταία πέντε χρόνια. Αυτό έχει ωθήσει τις τιμές των τροφίμων σε επίπεδα ρεκόρ των τελευταίων 30 χρόνων, προκαλώντας απότομες διακυμάνσεις, οι οποίες, σύμφωνα με τους ειδικούς του ΟΗΕ, δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματική προσφορά.

Διάφορα hedge funds, ασφαλιστικά ταμεία και επενδυτικές τράπεζες όπως...
οι Goldman

Οι προβλέψεις της Goldman Sachs για τις εκλογές

Απίθανη θεωρεί μια ριζική αλλαγή στην ελληνική πολιτική σκηνή
μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου η Goldman Sachs, εκτιμώντας πως ο εκλογικός νόμος, ο κατακερματισμός της αντιπολίτευσης και τα λάθη πιθανοτήτων στις δημοσκοπήσεις δεν θα επιτρέψουν την ανάδυση ασταθών πολιτικών δυνάμεων.
 Η ελληνική πολιτική σκηνή, σύμφωνα με τη νέα έκθεση της Goldman Sachs για την επόμενημέρα των εκλογών, έχει υποστεί σημαντική μεταβολή.Ο παραδοσιακός διαχωρισμός ανάμεσα στην κέντρο-αριστερά (ΠΑΣΟΚ) και την κεντρο-δεξιά (Νέα Δημοκρατία, ή ΝΔ) δεν είναι πλέον το βασικό δίλημμα για τους Έλληνες ψηφοφόρους.

Στη Νάξο, 11-13 Ιουνίου 2021 Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας

Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας με θέμα:   «Η θάλασσα στον κινηματογράφο» σε συνεργασία με την Κινηματογρα...